Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Børnehave

Børnehaven


Hverdagen i børnehaven

Før frokost samles vi i rundkreds, hvor der bliver snakket om hvilke børn og voksne der er i børnehaven i dag, om der er fridag eller sygdom for andre. Hvad der skal ske i løbet af dagen eller senere på ugen. Børnene fortæller om oplevelser, de har haft. Vi synger, leger sanglege m.m.
 
Hver formiddag og eftermiddag servere vi hjemmebagt brød eller spiser forskellige slags grødretter.
 
Ture ud af huset foretager vi gerne, helst opdelt i to eller flere grupper. Vi bruger gerne vores ben til korte ture og offentlige transportmidler til længere ture. Evt. lejer vi en bus.
 
I vores lokalområde går vi mange småture bl.a. til spejderhytten ved Vester Gydeje. Vi lærer børnene at værne om naturen. Naturen er rig på oplevelser, som styrker både fantasien, sanserne, kroppen og sidst men ikke mindst, det sociale samvær, det at gå eller løbe på stier eller på skovbunden, undgå brombærranker og brændenælder, studere myrer og skovsnegle, er en udfordring i sig selv.
 
På ture til og fra steder, øver vi os i at færdes i trafikken, at gå med hinanden i hånden, og at hilse på en ordentlig måde på de folk vi møder.
 
Hver fredag har vi legetøjsdag, hvor børnene tager et stykke legetøj med hjemmefra, som de så leger med denne dag.
 
Omkring højtiderne er vores hverdag præget af faste traditioner. Også i forårs og efterårsperioden, hvor vi arbejder med små emneforløb, der hører årstiderne til.
 
Da vi er mange samlede i børnehaven på én gang, er det nødvendigt, at vi lærer at vise hensyn til hinanden, at vente på og respektere hinanden.
 
Vi lærer hinanden bordskik, d.v.s. at spise pænt, ikke tale med mad i munden, ikke gå fra bordet før det er aftalt o. lign. Vi fortæller for hinanden. Vi synger og spiller sammen, vi læser, leger, syr, bager, laver mad, tegner, maler o.s.v.. Børnene deltager i mange praktiske gøremål f.eks. borddækning, opvask, ordne vasketøj. På denne måde giver vi børnene en oplevelse af at være en vigtig del af en helhed. Hver dag er vi udendørs - det er sundt med frisk luft !
 
Vi ønsker også, at børnene kan lege frit og selvstændigt. Derfor er det tilladt 3 - 5 børn (alt efter hvilke børn fra gruppen det drejer sig om) at gå alene en tur ud på legepladsen, selvfølgelig efter aftale med de voksne.
Ligeledes kan 3 - 5 børn vælge at lege i pølerummet uden en voksen blander sig i legen.